EN

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ»

Η εταιρεία ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΜΚΕ ως εταίρος του έργου «“ReinFORCE SOCIAL Entrepreneurial Spirit through setting up Innovative Support Structures in the cross-border Territory” και ακρωνύμιο «SOCIAL FORCES» σας προσκαλεί σε ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με θέμα: «ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/11/2019 και ώρα 13:00, στην Αίθουσα 414, κτίριο ΚΖ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη.

Είναι γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, καθώς δύναται να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές προκλήσεις και να συμβάλλει στην προώθηση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς. Ωστόσο, παρά το ενδιαφέρον και την εμφάνιση παραδειγμάτων επιτυχημένων κοινωνικών επιχειρήσεων, καταγράφεται υστέρηση στην πληροφόρηση τόσο για το θεσμικό πλαίσιο όσο και για τα χαρακτηριστικά του κοινωνικού επιχειρείν.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση προτάσεων για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της καλλιέργειας κουλτούρας κοινωνικού επιχειρείν για την κατάλληλη προετοιμασία του τοπικού ανθρωπίνου δυναμικού, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική λειτουργία και διοίκηση  κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι άξονες και τα επιμέρους θέματα συζήτησης της στρογγυλής τράπεζας θα αφορούν στα εξής:

  • Ο ρόλος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη σύγχρονη πραγματικότητα των ατόμων με νοητική και αναπτυξιακή αναπηρία (Εισηγήτρια: Λευκοθέα Καρτασίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Μέλος της Ομάδας Έργου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
  • Λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ: Από τη θεωρία στην πράξη (Εισηγήτρια: Ευτυχία Κιβρακίδου-Σιώζου, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
  • Η πρόκληση της μετουσίωσης ενός συλλογικού οράματος σε βιώσιμη κοινωνική επιχείρηση (Εισηγήτρια: Ελένη Παπαθεοδοσίου, ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Δημιουργίες)
  • Κοινωνική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη. Το παράδειγμα του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας (Εισηγητής: Αντώνιος Κώστας Εργασιακός Σύμβουλος ΟΑΕΔ, Κατάστημα 25ης Μαρτίου, Μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)
  • Η ανάδυση των απαιτούμενων οριζόντιων δεξιοτήτων των εργαζομένων και των μελών σε κοινωνικές επιχειρήσεις για τη βέλτιστη λειτουργία τους (Εισηγητής: Μιλτιάδης Σταμπουλής Επίκουρος Καθηγητής, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ομάδας Έργου, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
  • Η ανάγκη ύπαρξης επαγγελματικού περιγράμματος για την πιστοποίηση υπευθύνων διοίκησης κοινωνικών επιχειρήσεων (Εισηγήτρια: Βασιλική Δημητρίου, Οικονομολόγος – Περιφερειολόγος, εξωτερική συνεργάτης ΓΝΩΣΗ ΑΜΚΕ)

Το έργο χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα “INTERREG V-A GREECE – BULGARIA 2014-2020 COOPERATION PROGRAMME”, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 και συγκεκριμένα στο Θεματικό Στόχο 9 – Promoting social inclusion, combating poverty and any discrimination (Προώθηση της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε είδους διάκρισης) και ειδικότερα της επενδυτικής δραστηριότητας 9c. Παροχή υποστήριξης σε κοινωνικές επιχειρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν Φόρμα Συμμετοχής, έως την 26/11/2019, ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://forms.gle/3NPMSY5UkN7Cgo6K7

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα έργου στο τηλ. 2310-410121, υπεύθυνος: κ. Ιωάννης Πάλλας ή στο e-mail [email protected]gnossi-ngo.gr.

 


Print-icon 

ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΜΚΕ

Login-iconLogin